tirsdag 13. mars 2012

1960 tallet.

   Vi fikk oppgave om å skrive om 1960. Jeg valgte å skrive om møbler i den tiden.

     1960 var tiden hvor mange var hippier. Det var vanlig å gå i blomstrete klær samtidig som det var vanlig å ha blomstrete tapeter, puter og andre tekstiler. Som dere kan se på bildene nedenfor, var det mye sterke farger, spesielt rød.
    Materialer som ble ofte brukt var keramikk, teglstein, fliser, fajanse, porselen og lignende, samt sementer og glass. Det var også veldig mye plastikk. Som dere ser er det stoler, bord, radio, kjele, tellereker og masse annet som var plastisk. Gulvet var oftest laget av linoleum eller laminat. Før i tiden var de fleste bord i sirkel formel.



     I 1960-årene var folk opptatt av at møblene skulle være enkle og brukervennlige, noe av den trenden vi ser i dag. Et 60-talls hjem var alt annet enn overfylt. Etter å ha vært preget av modernismen i hele etterkrigstiden begynte folk å tenke enda mer praktisk. På denne tiden var det fokus på interiør som var praktisk og smått, Spesielt spisestue møbler skulle ta mindre plass. Da TV’en kom ble hele stuen ommøblert for at TV’en skulle være midtpunktet. Hylleseksjoner i teak ble enormt populært og ble gjerne satt i hjørnet av spisestuen eller dagligstuen for at TV’en skulle sees fra alle vinkle



Jeg syns alt på den tiden var kjempekult! Mye av det som var trender på den tiden kommer tilbake til oss idag og det er jeg kjempe glad for. :)



- Julia. 


2 kommentarer:

  1. Digger bloggen din juliaen min<3 veldig fine bilder :)

    SvarSlett
  2. Heihei! :) du har veldig fin blogg, ryddig og ordentlig!
    masse fine bilder og fin layout! lærer masse av å lese det du skriver!
    klemklem Benedicte<3 du er søøt!

    SvarSlett